Marga Kool begeleidt fusiegesprekken gemeente Haren

Marga Kool heeft een nieuwe baan (Rechten: Leo de Harder)
Marga Kool heeft een nieuwe baan (Rechten: Leo de Harder)
HAREN - Voormalig dijkgraaf Marga Kool gaat aan de slag in Groningen. Ze gaat namens de provincie Groningen de fusiegesprekken voeren met de gemeenten Haren, Groningen en Ten Boer.
Kool treedt op als vertegenwoordiger van Haren en behartigt de belangen van de inwoners van die gemeente, meldt
.

Herindeling

De provincie Groningen is bezig de 23 gemeenten opnieuw in te delen tot een veel kleiner aantal grotere gemeenten: een herindeling. De provincie wil niet dat Haren verder gaat als zelfstandige gemeente, maar dat er een fusie komt met Groningen en Ten Boer.
De gemeente Haren verzet zich hiertegen en weigert fusieafspraken te maken. Oud-bestuurster en Drents schrijfster Kool (67) gaat nu het voortouw nemen voor Haren. Gedeputeerde Partrick Brouns zegt blij te zijn dat Kool die taak gaat vervullen.

Financieel toezicht

Ondanks de weigering van de gemeenteraad van Haren wil de provincie dat er in december een fusieovereenkomst voor Haren, Groningen en Ten Boer ligt. Eerder werden de mogelijkheden onderzocht van een fusie tussen Haren en Tynaarlo, maar dit mislukte.
Gisteren is Kool benoemd. Ook heeft de provincie Haren onder financieel toezicht gesteld.

Gedeputeerde

Behalve Dijkgraaf van voormalig waterschap Reest en Wieden van 2010 tot vorig jaar was Kool van 1991 tot 1999 gedeputeerde namens D66 in onze provincie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.