Te koop: school in Eemster

EEMSTER - De voormalige openbare basisschool De Eemster in het gelijknamige buurtschap staat te koop. De gemeente Westerveld wil minstens drie ton hebben voor het pand.
Het schoolgebouw is een gemeentelijk monument. Het is oorspronkelijk gebouwd in 1964.
Maatschappelijke functie
De gemeente heeft met omwonenden gesproken en die willen het liefst dat het pand een functie houdt in het dorp. "Mensen missen de bedrijvigheid van vroeger rondom de school. De mensen willen graag dat een deel van het gebouw open blijft om elkaar te ontmoeten", zegt wethouder Klaas Smidt van de gemeente Westerveld.

Kijkdagen

De gemeente heeft twee kijkdagen georganiseerd voor geïnteresseerden. Voor de eerste dag hebben zes potentiële kopers zich ingeschreven. Volgende week donderdag is de tweede kijkdag.

Punten

Belangstellenden voor de oude school moeten voor 13 januari 2017 een bod en een plan indienen bij de gemeente Westerveld. Door middel van een puntensysteem wordt een nieuwe eigenaar gekozen. "Het is dus niet zo dat de hoogste bieder automatisch het pand krijgt. We geven ook punten voor het plan dat wordt ingeleverd voor de maatschappelijke functie", aldus de wethouder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.