Landgoed Mensinge in Roden in zwaar weer: 'De koek is op'

RODEN - Landgoed Mensinge in Roden heeft een schuld van 15.000 euro. Het personeel maakt zich zorgen en heeft een brief naar de gemeente Noordenveld gestuurd.
Het landgoed redt het niet met huidge subsidie van de gemeente. "Zeven jaar lang hebben we het kunnen doen met minder geld door bezuinigingen, maar nu is de koek op", zegt directeur Ids Dijkstra van Landgoed Mensinge. "We werken al heel lang met ondercapaciteit terwijl de bezoekersaantallen erg goed zijn."

Onderzoek

De stichting vraagt om 125.000 euro extra subsidie. De gemeente wil dit niet geven en laat een onderzoek doen naar de financiële situatie van het landgoed. "Tips zijn altijd welkom en dat er onderzoek wordt gedaan is alleen maar goed. Alleen zoals ik het begrijp, kan de uitkomst van dit onderzoek niet zijn dat er extra geld bij moet, er zit geen perspectief in voor wat we nu doen", zegt Dijkstra.
Het personeel van het landgoed maakt zich zorgen over de toekomst en heeft in een brief het college van burgemeester en wethouders van Noordenveld om hulp gevraagd.

Hoop

Als er geen extra subsidie komt, moet Mensinge wel afslanken in de activiteiten. "Dat kan niet anders nee. Ik wil er niet op vooruit lopen, want ik heb nog steeds hoop dat het er wel komt", besluit Dijkstra.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.