Dzenan Sarkinovic: de bijzondere spits van FC Assen

VOETBAL - FC Assen kent een goede start in de tweede klasse L van het zondagvoetbal, met 8 punten uit 4 wedstrijden. Spits Dzenan Sarkinovic is daar met zes doelpunten voor een groot deel verantwoordelijk voor.
Sarkinovic wist in zijn eerste twee seizoenen bij FC Assen nog niet te imponeren. In het eerste jaar zat de spits vaak op de bank en vorig jaar brak hij zijn voorste kruisband. "Ik ben er veertien maanden uit geweest. Nu ben ik fitter dan ooit. Er zijn een paar kilo's af en ik heb zin om een goed seizoen te draaien."

Neusje voor de goal

In de eerste wedstrijd van het seizoen scoorde Sarkinovic liefst vijf keer tegen Helpman. Met zijn doelpunten is de spits goud waard voor FC Assen. Trainer Harold Wekema roemt vooral zijn 'neusje voor de goal'. Hij is instinctief en in de zestien meter is hij levensgevaarlijk."

Moslim

Sarkinovic is moslim en bidt vijf keer per dag. "Het geloof brengt mij alles. Ik leef dan ook vanuit dat perspectief, want ik pas alles aan aan het geloof." Als het moet bidt de spits ook op de club. "Ik heb met de leiding afgesproken dat ik vlak voor de wedstrijd nog kan bidden als dat moet."

'Vroeger ging hij bidden tijdens de warming-up'

Het combineren tussen geloof en voetbal gaat op dit moment prima, zegt zijn trainer Harold Wekema. "Er zijn duidelijke afspraken gemaakt, daar houden wij ons beiden aan. In het verleden ging het weleens mis. Dan wilde hij bidden tijdens de warming-up. Dat kan natuurlijk niet. Maar nu gaat het uitstekend."

Eigen autozaak

Naast voetballen is Sarkinovic ook eigenaar van een eigen autozaak: DZN Autodrome. "We importeren auto's uit Duitsland en andere Europese landen, en dan vooral de exclusievere merken zoals Audi, BMW en Mercedes."

'Voel mij thuis bij FC Assen'

Sarkinovic heeft het naar zijn zin bij FC Assen en wil nog lang bij de club blijven. "Ik voel mij hier thuis. Ik mag hier gewoon bidden, dat vind ik erg fijn. Niet iedere club tolereert dat. Het is mooi dat dat hier wel het geval is."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.