Oplichter Anne K. maakt opnieuw slachtoffers

Anne K. heeft er net een celstraf opzitten (Rechten: archief RTV Drenthe)
Anne K. heeft er net een celstraf opzitten (Rechten: archief RTV Drenthe)
EELDE - Oplichter Anne K uit Eelde is, na een celstraf van ruim een jaar, weer actief. Dat blijkt uit meldingen van gedupeerden bij het AVRO-TROS programma Opgelicht.
De 50-jarige K. werd in maart vorig jaar nog veroordeeld tot een celstraf voor het oplichten van vrouwen via datingsites en het verhuren van niet-bestaande vakantiehuisjes. Daar heeft hij nu opnieuw slachtoffers mee gemaakt.
Lees meer: Beruchte oplichter Anne K. twee jaar achter tralies
Via Marktplaats verhuurde hij een niet-bestaand vakantiehuis in het Oostenrijkse Hermagor.
Een van de slachtoffers is Harry Lensen uit Almelo. "Hij had een heel verhaal over zijn vrouw die kanker had", vertelt Lensen aan RTV Noord. "Het was zo ernstig dat ze niet op vakantie konden en daarom stond zijn vakantiewoning te huur."

Verongelukt

Lensen maakte 600 euro over en hield via sms contact met K. "Ik had geen enkele argwaan, eigenlijk alleen maar medelijden. Hij zou zorgen dat de sleutel in de brievenbus lag. We zijn 's nachts gaan rijden en na een uurtje of vijf, zes kreeg ik een sms en later een e-mail van de politie. Daarin stond dat Anne samen met zijn vrouw was verongelukt en dat de vakantie niet door kon gaan en dat het geld teruggestort zou worden. We kwamen daar aan en het hele huis bleek niet te bestaan."

Gesprek

Lensen is op zoek naar K. en zou graag een gesprek met hem willen. "Ik maak nu af en toe 1 cent over met een tekst erbij dat hij contact met me moet opnemen, maar tot op heden is dat nog niet gebeurd. En van de politie heb ik ook nog niks gehoord."

Waarschuwing

Lensen benadrukt dat hij niet de enige is die met de praktijken van K. te maken heeft gehad. "Op Marktplaats stonden ook concertkaartjes, tablets, mobiele telefoons, allemaal met hetzelfde banknummer." Hij denkt zelf dat hij er niet weer in zal trappen. "Je leert ervan. Dat is ook de reden dat ik het publiekelijk maak. De mensen zijn gewaarschuwd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.