‘Stop op verkoop huurhuizen in kleine kernen is tijdelijk’

Volgens Actium is de stop op de verkoop van huurwoningen tijdelijk (Rechten: archief RTV Drenthe)
Volgens Actium is de stop op de verkoop van huurwoningen tijdelijk (Rechten: archief RTV Drenthe)
STUIFZAND - De stop op verkoop van huurwoningen in Stuifzand is een tijdelijke maatregel. Dat laat woningcorporatie Actium weten.
"Actium heeft zelf aan de gemeenten waar ze actief is aangeboden om de verkoop van huurwoningen in de kleinste kernen voor twee jaar te stoppen", laat een woordvoerder van Actium weten.
Het gaat in totaal om de verkoop van 121 huurwoningen in onder meer Stuifzand, Drogteropslagen, Wittelte en Wapse.
De woningstichting deed het voorstel naar eigen zeggen omdat er meer druk op de woningmarkt is door huisvesting van statushouders en mensen die voorheen in een instelling van GGZ woonden. "Door tijdelijk op bepaalde plekken geen woningen te verkopen, houden we dus meer huurwoningen beschikbaar."
Lees meer: Huurhuizen in Stuifzand mogen niet meer worden verkocht
Vanwege de krimp besloot Actium de huurhuizen te verkopen. "Dat blijft wat ons betreft overeind, dus we zullen straks gewoon weer verkopen."
Huurders die alsnog gebruik willen maken van het aanbod om de woning te kopen, kunnen dat volgens Actium nog steeds doen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.