Renate Groenewold: zoektocht naar sponsor Team Victorie is race tegen de klok

SCHAATSEN - Team Victorie, de nieuwe ploeg van manager Renate Groenewold en schaatsster Marije Joling uit Assen is één maand voor de start van het schaatsseizoen nog altijd op zoek naar een hoofdsponsor.
De nieuwe ploeg onder leiding van de Australische coach Desley Hill werd in mei gelanceerd. Maar de nieuwe trainster voert haar werk vooralsnog als 'vrijwilligster' uit.
Oud-schaatsster en teammanager Renate Groenewold is hard op zoek naar een sponsor. Ze doet het naast haar andere werkzaamheden.
"Ik lig er nu nog niet wakker van, maar als het seizoen dichterbij komt denk ik ook wel dat het wat spannender gaat worden. We zijn veel te laat begonnen. In Nederland kun je overal trainen, maar het liefst zou je met de ploeg al in mei op trainingskamp gaan. Nu zijn we pas in augustus naar Salt Lake City geweest. Dat kamp is voorgefinancierd en ook de schaatsers hebben sommige kosten zelf betaald."

Niemand denkt nu aan schaatsen

Het is een lastige tijd om een sponsor binnen te halen. "Er is niemand die aan schaatsen denkt, zeker niet met dit weer. En de focus lag natuurlijk op de Olympische Spelen van Rio. Er zijn goede gesprekken, maar nog steeds hebben we geen centjes op de rekening."

Geen concessies in trianingen

Groenewold denkt niet dat er straks iets van te merken is op het ijs. "We hebben wat trainingen betreft geen concessies gedaan. Ze hebben hard getraind. Dat is wat ze allemaal drijft. Ze hebben gekozen voor een onzeker iets, maar wel bewust gekozen voor een trainer. En dat programma hebben ze gewoon gedraaid", besluit Groenewold.

KNSB Cup

Woensdag is de eerste competitiewedstrijd mass-start. In het weekend van 28 en 29 oktober volgt de KNSB Cup. In die wedstrijd moeten alle schaatsers zich plaatsen voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden.