Gaming event The Reality in Assen wil groter worden

Gamers achter hun computers (Rechten: The Reality)
Gamers achter hun computers (Rechten: The Reality)
ASSEN - Het computerspellenevenement The Reality in Assen wil groeien, maar als het kan het aantal deelnemers gelijk houden.
"We willen wel een bepaalde exclusiviteit behouden voor de deelnemers", zegt Tim Weijers van de organisatie. De TT Hall werd van vrijdag tot en met het eind van de middag bevolkt door ruim 1200 gamers, tweehonderd meer dan vorig jaar. De meeste komen uit Nederland, maar er waren gamers uit heel Europa aanwezig.

Gezelligheid

The Reality begon elf jaar geleden in Drachten. De ruimte daar werd te klein voor alle deelnemers en dus verhuisde het evenement vorig jaar naar Assen. Het draait vooral om de gezelligheid en de ontmoeting met andere gamers. De zaal is aangekleed met futuristische verlichting.

Schietspellen

De deelnemers kunnen meedoen aan allerlei competities waarbij prijzen tot 1600 euro te winnen zijn. Het gaat vooral om schiet- en vechtspelletjes zoals Counter Strike: Global Offensive, League of Legends en Overwatch.

Groeien

"We willen met de jaren verder groeien tot een groot en tof gaming event dat niet alleen voor deelnemers maar ook voor andere bezoekers toegankelijk is. We denken nog na over hoe we dat precies vorm gaan geven", aldus organisator Weijers.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.