Onderzoek naar landbouwschuur 1e Exloërmond kan nog weken duren

De schuur brandde volledig af (Rechten: Van Oost Media)
De schuur brandde volledig af (Rechten: Van Oost Media)
1E EXLOËRMOND - Het kan nog weken duren voordat er meer duidelijk wordt over de afgebrande landbouwschuur in 1e Exloërmond. Die schuur ging woensdagavond in vlammen op.
Er zijn vermoedens dat de schuur, die eigendom is van een initiatiefnemer van windpark de Drentse Monden, in brand is gestoken.

NFI

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er monsters zijn genomen bij de schuur. Deze zijn naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd. "Daar werken ze op basis van prioriteit. Een moord heeft daar dus voorrang op een afgebrande schuur met stro erin", aldus de woordvoerder.
Lees meer: Politie doet onderzoek naar afgebrande landbouwschuur van windboer in Veenkoloniën
Spanningen
De jarenlange discussie over windmolens in de Veenkoloniën veroorzaken volgens Jan Nieboer van Tegenwind Veenkoloniën spanningen onder de bevolking. "Het is een ingetogen bevolkingsgroep, als je die zo lang teistert dan gebeuren er dingen."
Hij vreest voor meer acties en houdt zijn hart vast. Zelf benadrukt hij dat mensen moeten blijven praten met elkaar, in plaats van harde acties.
"Mensen voelen zich aangetast in hun leefstijl en in hun gezondheid. Er voltrekt zich hier een ramp", vervolgt Nieboer. Volgens de tegenstander van windmolens in het gebied zijn er al meerdere acties tegen windboeren geweest. Zo zouden er volgens Nieboer betonblokjes in weilanden zijn gelegd en is er windmeetapparatuur kapot geslagen.

Extra controles

De schuurbrand is voor de politie geen reden om extra controles in het gebied uit te voeren. "We kennen de problematiek in het dorp. Maar het kan net zo goed het werk zijn van kwajongens. En als wij wel extra controles zouden uitvoeren zouden we dat ook niet direct naar buiten toe communiceren", aldus de politiewoordvoerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.