Nog dagen rook boven De Groeve door brand in loods

Het vuur zal nog een paar dagen branden (Rechten: Persbureau Meter)
Het vuur zal nog een paar dagen branden (Rechten: Persbureau Meter)
DE GROEVE - De brandweer laat de brand die vanmorgen ontstond in een loods in De Groeve, gecontroleerd uitbranden.
Het kan nog dagen duren voordat het vuur helemaal gedoofd is en daarom zal er de komende dagen nog geregeld rook te zien zijn boven de loods.

Uitbranden

"Er zijn twee redenen waarom we het vuur gecontroleerd laten uitbranden", zegt een woordvoerder van de brandweer. "Ten eerste is niet veilig om naar binnen te gaan. Daardoor kunnen we het vuur niet goed blussen. Ten tweede is het meer schadelijk voor het milieu om de brand te blussen dan om het vuur te laten uitbranden." Bij het blussen zouden veel schadelijke stoffen in het oppervlakte water kunnen belanden.
Lees meer: Uitslaande brand bij loonbedrijf in De Groeve
Rekening houden met rook
Mensen die in de omgeving van de loods wonen moeten de komende dagen in de gaten houden waar de wind vandaan komt. Op dit moment zit volgens de brandweer maar één huis direct in de rook. "Maar als de wind draait, is het verstandig dat ook andere omwonenden ramen en deuren sluiten."

'Kom niet kijken'

Omdat de loods ver genoeg afstaat van andere panden, kan het zonder gevaar uitbranden. Wel sluit de brandweer het pand af met een soort hek van steigers, om te voorkomen dat mensen in de buurt kunnen komen.
De brandweer roept mensen op niet bij de loods te gaan kijken. "We verwachten dat mensen het wel interessant zullen vinden om te zien, maar voor je eigen veiligheid: doe het niet!"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.