Drieënhalf jaar cel voor poging tot doodslag, mishandeling en inrijden op agenten

De politie reed de man klem (Rechten: Persbureau Meter)
De politie reed de man klem (Rechten: Persbureau Meter)
ASSEN/EMMEN - Een 25-jarige man uit Beverwijk moet 3,5 jaar de cel in voor een poging tot doodslag op zijn ex-vriendin en mishandeling van haar vader in Erica. Op dezelfde avond in december vorig jaar reed hij in Emmen een politieauto aan met twee agenten erin. Ook dat is volgens de rechtbank een poging tot doodslag, omdat de man bewust de auto aanreed.
De man uit Beverwijk zat een celstraf uit van 2,5 jaar voor een eerder misdrijf, toen hij in november vorig jaar verlof kreeg. Tegen de afspraken in, keerde hij niet terug, maar ging hij naar hotel Ten Cate in Emmen.

Geweld tegen ex en vader

Op 9 december eiste hij van zijn 39-jarige ex-vriendin uit Erica dat ze met hun acht maanden oude dochter naar hem toe kwam. Volgens de vrouw dreigde de Beverwijker dat hij haar vader zou vermoorden als ze niet kwam. Na één nacht zei ze dat ze naar huis moest om dingen te regelen.
Nog diezelfde avond stond de 25-jarige Beverwijker voor de deur van de woning van haar en haar 70-jarige vader in Erica en ontstond ruzie. Daarbij kneep hij de keel van de vrouw meerdere keren dicht, waardoor ze naar eigen zeggen buiten bewustzijn raakte. Daarna viel de Beverwijker haar 70-jarige vader aan, die de baby op de arm had. De man viel op de grond en werd overal op zijn lichaam getrapt, terwijl hij zijn kleindochter probeerde te beschermen.

Ruige seks

Ondanks dat de Beverwijker ontkent dat hij geweld heeft gebruikt, gelooft de rechtbank het verhaal van de slachtoffers. Beide waren gewond toen de politie even later bij ze kwam. De Beverwijker was er toen al met hun auto vandoor. Het verhaal van de man dat zijn ex striemen in haar nek had doordat ze die nacht ervoor ruige seks hadden gehad, gelooft de rechtbank ook niet.

Achtervolging

Op de Hondsrugweg in Emmen tankte de man zonder te betalen. Toen hij een politieauto zag, sloeg hij daarvoor op de vlucht. Op de Odoornerweg bij de wijk Emmermeer reed de man op de rotonde tegen het verkeer in. Op dat moment werd hij gevolgd door meerdere politieauto’s. Na de rotonde reed hij volgens de rechtbank bewust op een van die auto’s in. De agenten bleven ongedeerd.
De Beverwijker verklaarde eerder dat de agenten juist hem aanreden. De rechtbank gaat daar niet in mee. Hij moet de agenten in totaal 500 euro schadevergoeding betalen. Zijn ex-vriendin heeft volgens de rechtbank recht op 200 euro schadevergoeding.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.