Nabestaande slachtoffers MH17-ramp opgelucht: 'Dit had ik niet meer verwacht'

Erla, Rob, Merel en Mark kwamen om het leven bij de MH17-ramp (Rechten: archief RTV Drenthe)
Erla, Rob, Merel en Mark kwamen om het leven bij de MH17-ramp (Rechten: archief RTV Drenthe)
RODEN - "Dit was indrukwekkend," zegt nabestaande Henk Palm over de persconferentie van het internationale onderzoeksteam naar de MH17-ramp.
Palm is de neef van Erla Palm uit Roden, die bij de ramp twee jaar geleden samen met haar man Rob van der Linde en hun kinderen Merel en Mark om het leven kwam.
"Dit had ik nooit verwacht," zegt Palm. Vandaag werd bekend dat vlucht MH17 is neergeschoten met een Buk-raket die vanuit Rusland naar Oekraïne was gebracht.

Nabestaande Palm: "Ik ben toch min of meer opgelucht. Ik zei altijd: het komt nooit boven water wat er nou echt gebeurd is. Maar het onderzoeksteam heeft het echt goed gedaan, dat moet ik toegeven."

'Rusland gaat niet toegeven'

Verder heeft het onderzoeksteam honderden betrokkenen in beeld die mogelijk een rol speelden bij het afschieten van de raket. Maar of de daders ooit gestraft worden, betwijfelt Palm. "Het wordt nu een welles-nietesspelletje over de rug van alle slachtoffers. Ik denk niet dat Rusland ooit toe gaat geven. En dat is zeer triest."

'Afsluiten'

Palm ging niet naar de bijeenkomst voor nabestaanden over de onderzoeksresultaten en bekeek de persconferentie thuis. "Zoiets gaat nooit meer uit je gedachten. Het is moeilijk, maar ik wil het een keer afsluiten voor zover dat kan. Iedere keer wordt de ramp weer opgerakeld. Ik hoef dan niet steeds weer naar zo'n bijeenkomst toe."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.