Bouwbedrijf Alreno overgenomen door SW Vastgoedverbetering

BEILEN - Bouwbedrijf SW Vastgoedverbetering neemt bouwbedrijf Alreno over van Alescon. Alreno Bouw en Schilders in Beilen is al jaren ondergebracht bij Alescon en biedt 25 werkplekken aan mensen van Alescon.
Volgens Alescon was Alreno te klein en te kwetsbaar om zelfstandig verder te gaan.

Werkplekken blijven
Door de overname wordt Alreno een zelfstandige dochteronderneming van SW Vastgoedverbetering. "Alreno moet de eigen broek ophouden", zegt directeur Herman van de Groot van SW Vastgoedontwikkeling. "Het is een volledig commercieel bedrijf."

Het bouwbedrijf stelt dat de werkplekken die er nu zijn met de overname behouden blijven. Mensen van Alescon met een afstand tot de arbeidsmarkt worden gedetacheerd bij Alreno. Die constructie blijft bestaan. De Groot noemt het een 'win-winsituatie'.

Werk blijft hetzelfde
De Groot: "Wij hebben ervaring met het werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. We hebben vaker samengewerkt met dit soort bedrijven, zoals Cvites in Emmen."

De werkzaamheden van de Alreno-medewerkers blijven hetzelfde, zegt hij. "Zij houden hun timmer- en metselwerk. Ze houden ook hun eigen begeleiders. Dat is ook de kracht van de Alreno-begeleiders: zij kunnen goed omgaan met mensen met een iets grotere gebruiksaanwijzing."

Fusiebedrijf
In 2006 begon Alreno Bouw en Schilders als fusiebedrijf van drie werkvoorzieningen, op initiatief van Alescon. Door de jaren heen bood Alreno arbeidsplaatsen aan 'arbeidsgehandicapten', mensen die moeite hebben om aan het werk te komen.

Het landelijke SW Vastgoedverbetering heeft in Drenthe een vestiging in Hoogeveen en een in Emmen.
Deel dit artikel: