Combineraceteam ziet racecombine in vlammen opgaan

ANNERVEENSCHEKANAAL - Combineraceteam 'Het Gele Geweld' in Annerveenschekanaal is ernstig gedupeerd door de brand van afgelopen dinsdag in De Groeve.
Een loods van loonbedrijf Peter Ziel
. Een aantal landbouwvoertuigen kon gered worden, maar de racecombine die in een hoek stond ging volledig in vlammen op. "Ik heb nog geprobeerd de combine eruit te rijden, maar ik werd door de brandweer tegengehouden", vertelt Mart Hut. In de loods lagen ook alle reserveonderdelen.

Veel tijd en geld

De vier leden van het team bekijken de zwartgeblakerde resten van de racecombine waar nog steeds het cijfer vijf op staat: het deelnemersnummer van het gevaarte. De leden hebben verschrikkelijk veel tijd en geld in het voertuig gestopt. "Het seizoen duurt van mei tot en met september. In de wintermaanden sleutelen we vooral", aldus Dennis Koiter. Hij schat de totale waarde van de combine op 25.000 euro.

Geluk bij een ongeluk

Het team heeft twee combines. Geluk bij een ongeluk was dat de tweede combine van het team niet in de afgebrande loods stond. Die staat in een werkplaats in Gieten voor groot onderhoud. De komende tijd bekijkt het team hoe groot de schade is. "Het motorblok lijkt nog redelijk in orde op een paar gesmolten slangen na", vertelt Koiter.

Steun

Het team krijgt veel steun van vrienden en andere combineraceteams. "Het is een kleine wereld, Nederland telt namelijk maar zo'n 40 teams", aldus Mart Hut. Het team hoopt de combine voor het begin van het volgende seizoen weer rijklaar te krijgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.