Camera's tegen fietsendieven op station Assen

Een fietsenstalling op station Assen (Rechten: Fietsersbond Assen)
Een fietsenstalling op station Assen (Rechten: Fietsersbond Assen)
ASSEN - Het aantal fietsendiefstallen bij de bewaakte fietsenstalling op station Assen is zo hoog dat de gemeente samen met de NS en ProRail camera's ophangt.
"Mensen benaderden ons de afgelopen tijd over fietsendiefstallen bij het station", zegt woordvoerder Martin de Bruin van Assen. Precieze aantallen van het aantal diefstallen kan hij niet noemen. De Bruin legt de camerabewaking uit als een tegemoetkoming aan de gebruikers van de fietsenstalling. "We vragen de mensen begrip te hebben voor de verbouwing van het station, als er dan dit soort zaken spelen willen we daar graag iets aan doen."

Extra maatregelen

Naast camerabewaking worden ook andere veiligheidsmaatregelen genomen. Zo wordt het hek om de fietsenstalling verhoogd en wordt de draaideur aangepast. "De dieven slagen erin om bepaalde fietsen zo mee te nemen dat het er voor de bewaker precies hetzelfde uitziet als iemand die met zijn eigen fiets naar buiten loopt", legt gemeentewoordvoerder Martin de Bruin uit.

Plaatsing

De beveiligingscamera's worden komende vrijdag en maandag geplaatst. De afgelopen weken is het gebied al met tijdelijke camera´s bewaakt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.