'Ik ben bang dat ze landgoed Mensinge verhuren aan een of andere tycoon'

RODEN - Reina Timmermans maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van het landgoed Mensinge. Museum Havezate Mensinge en de Landskeuken zijn sinds gisteren dicht voor publiek.
Timmermans is de laatste bewoner van het landgoed. Ze is bang dat de sluiting nog maar het begin is. "Ik houd m'n hart vast. Ik ben bang dat ze de hele inboedel gaan veilen, dan de boel opknappen en het verhuren aan een of andere 'tycoon' die er dan mooi kan gaan wonen."
Het landgoed heeft meer subsidie nodig om open te blijven, volgens Stichting Landgoed Mensinge. "Het gaat wel weer open als het aan ons ligt. Als er geen geld bij komt, moeten er keuzes gemaakt worden. Met dit geld kunnen we niet een theater, een cinema, een landskeuken en een museum openhouden", aldus directeur Ids Dijkstra van Mensinge.
Lees meer: Landgoed Mensinge gaat onmiddellijk dicht voor publiek: 'We redden het niet meer'
Door het sluiten van het museum en de Landskeuken bespaart het landgoed op de kosten. Daar staat de gemeente niet achter. "Ik merk dat het pijn doet in het dorp. We hebben al veel telefoontjes gehad van mensen die zich zorgen maken over de toekomst van het landgoed", zegt wethouder Alex Wekema.
De gemeente wil geen extra subsidie toezeggen, maar doet wel onderzoek naar de situatie. Dinsdag gaan de gemeente en de stichting opnieuw in gesprek om een oplossing te vinden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.