Noordscheschut wint topper van DZOH

VOETBAL - Noordschuschut heeft de topper in de 2e klasse J gewonnen. In Emmen werd met 2-3 van de nummer twee van de ranglijst, DZOH, gewonnen. Na een uitstekende eerste helft en een 0-3 voorsprong gaf de koploper in de tweede helft bijna nog de comfortabele voorsprong uit handen.
Noordscheschut was in de eerste helft de betere ploeg, maar Bouwman, Kiekebelt, Vos en Hooijer Jzn misten in de beginfase goede mogelijkheden om de score te openen.
De thuisploeg stelde teleur en creëerde geen kansen. Na een goede actie van Roy Hooijer Jzn, opende Danny Kiekebelt in de 20ste minuut de score (0-1). DZOH kreeg geen tijd om de tik te verwerken, want amper twee minuten later verdubbelde Kevin van Dalen de voorsprong door uit de eerste corner van de wedstrijd de 0-2 binnen te tikken.

Volwassener

De gasten speelden veel volwassener en gaven nauwelijks kansen weg. Dat deed DZOH wel en na ruim een half uur spelen kon Danny Kiekebelt de 0-3 prachtig binnenkoppen na weer matig verdedigen van de ploeg van trainer Martin Drent.
In de rust sorteerde een donderspeech van Drent binnen vijf minuten het nodige effect. Invaller Yannick van Duyn scoorde in anderhalve minuut twee keer en bracht de spanning weer volledig terug. (2-3). Noordscheschut was van slag en acht minuten later verzuimde Marwin van der Meer de gelijkmaker binnen te koppen.

Herstel

Na zestig minuten herstelde Noordscheschut zich van de snelle tegentreffers en werd de wedstrijd een boeiende topper, waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Onder leiding van de warrig fluitende scheidsrechter Volders vonden beide ploegen dat ze in de slotfase werden benadeeld. Er werd gestreden om iedere meter en kregen beide ploegen nog een paar goede kansen, maar gescoord werd er niet meer.
Trainer André Mulder had genoten van zijn ploeg in de eerste helft, maar hoorde in de rust zijn collega een donderspeech geven. "Ik zei nog tegen de jongens om scherp te beginnen, maar dat was blijkbaar tegen dovemansoren gezegd", aldus de trainer van Noordscheschut.
Martin Drent kon, ondanks de betere tweede helft, toch leven met de nederlaag. "Noordscheschut heeft op basis van de hele wedstrijd de overwinning verdiend, maar ik ben trots hoe mijn ploeg zich in de tweede helft in de wedstrijd heeft geknokt", aldus Drent.

Ongeslagen

Noordscheschut heeft na vijf wedstrijden nog geen punt verloren en heeft vier punten voorsprong op de nummer twee, NEC Delfzijl.