Buurvrouw opgepakt voor dodelijke woningbrand in Emmen

EMMEN - Een 47-jarige vrouw uit Emmen is vanmorgen gearresteerd voor een fatale woningbrand in Emmen. Zij wordt ervan verdacht dat ze in de nacht van 16 op 17 februari de brand aan de Weytackers heeft aangestoken.
De 31-jarige Jessica Wever kwam door de brand om het leven. Haar dochters Lorena en Marissa, toen 8 en 6 jaar, raakten zwaargewond en lagen nog weken in het ziekenhuis. De verdachte is de buurvrouw van Jessica Wever.
Lees meer: Verdachte buurvrouw had ruzie met bij brand omgekomen Jessica Wever
Motief onduidelijk
De politie wil nog geen uitspraken doen over het motief voor de brandstichting. "We hebben de vrouw nog niet gehoord. Het is daarom nog te vroeg om uitspraken te doen over wat er is gebeurd", aldus Natalie Schubart van de politie. "Maar het is in ieder geval een bekende van de politie."
Lees meer: Politie gaat uit van brandstichting bij dodelijke brand in Emmen
Verdachte
"We zijn deze verdachte gaandeweg het onderzoek op het spoor gekomen", vertelt Schubart. De woordvoerder van de politie wil niet zeggen hoe lang de vrouw al als verdachte in beeld is. "Op een gegeven moment heb je meer mensen gesproken en komen er dingen bij elkaar."
Volgens Schubart wordt de vrouw verdacht van opzettelijke brandstichting met levensgevaar. "Daarop staat dertig jaar celstraf of levenslang."

Tips

Er was landelijk veel aandacht voor de brandstichting. De zaak werd twee keer in Opsporing Verzocht behandeld, waardoor de politie veel tips binnenkreeg. Maar de gouden tip zat daar niet bij.
Lees meer: Twintig tips over fatale woningbrand in Emmen
"Alle tips die we binnenkrijgen, en alle gesprekken die we hebben gevoerd, dragen uiteindelijk natuurlijk allemaal bij aan de oplossing van de zaak. Maar we hebben geen zogenoemde gouden tip binnengekregen."
Lees meer: 'Ze krijgen hun mama er niet mee terug, maar we kunnen ze wel een warm nest geven'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.