Bewoners vrijstaat Wonderland boos over geulen

COEVORDEN - De bewoners van de vrijstaat Wonderland bij Coevorden zijn onaangenaam verrast door geulen die er in de grond zijn gegraven. “Het lijkt wel een loopgravenoorlog”, zegt bewoner Rob Pietersen.
De harde kern achter vrijstaat Wonderland nam afgelopen weekend weer een kijkje op het terrein op het Europark. De geulen die zijn gegraven zijn volgens Pietersen een voorbode van een op handen zijnde verkoop van het stukje grond, dat volgens de Wonderlanders een stukje niemandsland is.
Kat in de zak
Volgens Pietersen neemt de koper van de grond een risico. “Het kan wel eens een kat in de zak blijken, want wij laten het er niet bij zitten. Zo stellen we leden van de gemeenteraad hoofdelijk aansprakelijk als de gemeente de grond verkoopt.”

Ontruiming

Sinds de ontruiming van Wonderland door de Duitse politie komen de bewoners niet meer zo vaak naar het betwiste gebied, maar af en toe laten ze hun gezicht wel zien. “We zitten in feite in ballingschap, maar we werken wel door naar onze idealen”, zegt Pietersen.
De gemeente Coevorden was nog niet bereikbaar voor een reactie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.