Nieuw shopping center in voormalige V&D Meppel donderdag open

MEPPEL - Zes maanden heeft het voormalige warenhuis van V&D in Meppel leeg gestaan. Donderdag gaan de deuren opnieuw open voor het publiek. De benedenverdieping is weer vol met winkels.
Het initiatief komt van de eigenaren van modeketen Paris2Day uit Emmen, Pieter Dijkstra en Jacco Lassche. Samen zochten ze naar winkelketens die met hen het vloeroppervlak willen vullen. En dat is gelukt. Zo verhuist de Meppeler vestiging van hun eigen modeketen naar het warenhuis. Verder komt er een vestiging van Bosma Bedden en een fashion outlet center.

De deuren gaan donderdag weer open
De twee ondernemers deden hetzelfde ook in Emmen in het voormalige V&D pand. En dat zetten ze nu in Meppel door. "Donderdagmorgen om tien uur gaan de deuren open", zegt Jacco Lassche. 

Onderhandelingen
De twee ondernemers zijn op dit moment in onderhandeling met een partij voor de bovenverdieping van het pand aan de Kruisstraat. Er is ook een gegadigde gevonden voor het voormalige La Place-restaurant. Maar eerst moet alles rond zijn, voordat ook de bovenverdieping open gaat.

Volgens Lassche zijn ze inmiddels benaderd door verschillende vastgoedondernemers om ook in andere panden van V&D hetzelfde concept uit te rollen. Maar daar doen ze nog voorzichtig mee. In Drenthe is nog één pand over waar ooit de V&D zat. En dat is in Assen.
Deel dit artikel: