Lunchcafé Plein 10 in Assen wordt verbouwd

ASSEN - Lunchcafé Plein 10 in Assen breidt uit. Eigenaar Bert Erkelens keek lange tijd uit naar de verbouwing. "We zijn al vijftien jaar met Plein 10 aan de gang. We hadden continu te weinig ruimte."
De café-eigenaar kwam op het idee, omdat omliggende winkelpanden al enige tijd leegstonden. "Ik ben vervolgens met de vastgoedeigenaar van 't Forum in gesprek gegaan, die zag het ook wel als een win-winsituatie."

Roltrap verdwijnt

Voor de uitbreiding worden de nodige muren binnen 't Forum gesloopt. Ook de roltrap gaat weg.
"Daar komen een nieuwe gevel en de entree van Plein 10. Verder krijgen we een terras dat 365 dagen per jaar geopend zal zijn."

Winkelen in 't Forum

Erkelens is ervan overtuigd dat met de komst van dat terras het winkelend publiek in 't Forum weer zal toenemen. Ook vastgoedeigenaar Syntrus Achmea Real Estate denkt dat de verbouwing een positieve invloed kan hebben. "We hebben inderdaad gemerkt dat de interesse in de lege winkelpanden is toegenomen. Meer hierover kunnen we pas kwijt als er daadwerkelijk contracten zijn getekend."
De verbouwing moet half november klaar zijn. Tot die tijd zit Plein 10 in een tent op het Koopmansplein.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.