NK marathon voor mountainbikers in 2018 rond 't Nije Hemelriek

Wim Jansen uit Sleen gaat het NK organiseren (Rechten: Karin Mulder/RTV Drenthe)
Wim Jansen uit Sleen gaat het NK organiseren (Rechten: Karin Mulder/RTV Drenthe)
MOUNTAINBIKEN - Wim Jansen uit Sleen gaat in 2018 het Nederlands Kampioenschap marathon voor mtb'ers organiseren rond recreatieplas 't Nije Hemelriek bij Gasselte.
Hij wil de strijd om de Nederlandse titel combineren met de Geopark Hondsrug Classic die elk jaar in het tweede weekend van oktober wordt verreden.

Aantrekkelijker voor publiek

"Ik laat wel eens wat ideetjes vallen bij de KNWU. Vaak is het NK marathon voor mountainbikers één lange tocht van honderd kilometer.
Maar de Hondsrug Classic bestaat uit meerdere lussen, waardoor het aantrekkelijker wordt voor het publiek om de wedstrijd te volgen. Het past ook goed in de ambities van Drenthe als fietsprovincie", verklaart Jansen, die inmiddels de toezegging van de KNWU op zak heeft.
De strijd om de Nederlandse titel gaat over 100 kilometer en is bedoeld voor deelnemers vanaf 18 jaar.

Hondsrug Classic blijft ook bestaan

De huidige Hondsrug Classic is op dit moment 64 kilometer lang. "Die wedstrijd wil ik ook zo houden. Voor het Nederlands kampioenschap moeten we er een extra lus bij maken. Maar dat moeten we nog allemaal uitzoeken."
Als het aan Jansen ligt, komt het NK marathon voor mountainbikers in de toekomst vaker naar Drenthe.
In het verleden organiseerde hij buiten de Hondsrug Classic ook al de wielerzesdaagse in Drenthe en het NK tijdrijden in Emmen. Hij denkt voor het NK met een begroting van rond de 70.000 euro te moeten gaan werken.
Op 16 oktober wordt de Hondsrug Classic rond 't Nije Hemelriek in de Staatsbossen van Gieten weer verreden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.