Speciale politieteams gaan orde bewaken tijdens uitgaan

ASSEN/EMMEN/HOOGEVEEN/MEPPEL - Mocht je dit weekend op stap gaan in Assen, Emmen, Hoogeveen of Meppel, dan is de kans groot dat je veel politie tegenkomt. Er zijn namelijk trainingen voor nieuwe Openbare Orde Teams (OOT).
De teams kunnen worden ingezet om incidenten tijdens uitgaansavonden en grote evenementen snel op te lossen. Ook moeten ze criminaliteit tegengaan. Op deze manier moet de veiligheid op straat groter worden.
Het OOT bestaat uit politiemensen die veel contact hebben met mensen in de horeca en portiers.
Horeca is blij
"Dit team bestaat sinds 2011 in Groningen en heeft zijn meerwaarde op het gebied van geweld en veiligheid bewezen. De horeca is blij met de komst van het Openbare Orde Team", zegt Peter Velthuis, leidinggevende van basisteam Noord-Drenthe.
Velthuis zegt dat de teams bestaan uit zes tot tien politiemensen, die kunnen worden bijgestaan door honden en paarden. "Dat is afhankelijk van de situatie."

Openbare orde

"De agenten zijn specifiek opgeleid om in groepsverband op te kunnen treden in situaties waarbij de openbare orde verstoord is. Gezamenlijk zorgen ze ervoor dat die situatie weer tot de juist proportie wordt teruggebracht."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.