Verrassende transfer: wielrenster Janneke Ensing naar Italië

WIELRENNEN - Wielrenster Janneke Ensing (30) uit Gieten fietst volgend seizoen voor de Italiaanse World Tour ploeg Cipollini.
De ploeg is vernoemd naar oud-topsprinter Mario Cipollini en rijdt ook op fietsen met zijn merknaam.

Cipollini
Cipollini hield van excentrieke kleding. En ook de damesploeg kun je moeilijk over het hoofd zien in het peloton. Afgelopen seizoen reden de vrouwen in gele fluoriserende wielerkleding.

Ensing wil nog één keer alles op alles zetten om beter te worden. "Ik heb het heel erg naar m'n zin bij Parkhotel Valkenburg, m'n huidige ploeg, maar ik wil kijken of ik nog beter kan worden. En deze kans krijg ik misschien nooit meer", laat Ensing weten.

Sporttechnisch goed geregeld
"We gaan sowieso drie keer op trainingskamp. En het is fijn dat alle sporttechnische randvoorwaarden goed voor elkaar zijn. Ik ga echt niet heel veel meer verdienen, maar daar gaat het mij ook niet om."

Via Chloe Hosking
Het contact met de Italiaanse ploeg kwam tot stand via de Australische renster Chloe Hosking. "Zij mailde mij en wilde me graag bij de ploeg hebben. Ik vond het zelf ook wel verrassend. Ik was ook al in onderhandeling met een Belgische ploeg, maar dit lijkt mij nog mooier."

Italië is geweldig
Hoewel ze er niet heel vaak naar toe zal hoeven is Ensing wel een echte liefhebber van het land Italië. "Vroeger toen ik nog met m'n ouders op vakantie ging, vond ik Italië al geweldig."

Naast wielrenster is Ensing ook nog schaatser. Door het contract met de Italiaanse ploeg zal ze komende winter niet de volledige marathoncompetitie kunnen rijden. "Maar als de Elfstedentocht gereden gaat worden, dan ben ik in Friesland van de partij."
Meer over dit onderwerp:
wielrennen Janneke Ensing Gieten
Deel dit artikel: