Gemeente pakt kruispunten Oranjekanaal aan en verlaagt maximumsnelheid

De verkeersveiligheid van de kruispunten wordt aangepakt (Rechten: Persbureau Meter)
De verkeersveiligheid van de kruispunten wordt aangepakt (Rechten: Persbureau Meter)
ZWIGGELTE - Vier kruispunten langs het Oranjekanaal bij Zwiggelte worden aangepakt. Ook de maximumsnelheid gaat omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur.
Dat heeft het college van B en W van de gemeente Midden-Drenthe besloten. De verlaging van de snelheid met twintig kilometer per uur, aan beide kanten van het Oranjekanaal, is een pilot.
22 ongelukken
De vier kruispunten die aangepakt worden zijn die bij de Zwiggelterweg, de ingang van bungalowpark Hart van Drenthe, de Elperweg en de Schoonloërweg (N374). Op twee van die kruispunten gebeurden tussen 2006 en 2012 in totaal 22 ongelukken.
Lees meer: VVD: Aanpakken kruispunten Oranjekanaal duurt te langVerkeersveiligheid moet beter
De werkzaamheden zijn onderdeel van het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan, dat de gemeente in totaal twaalf miljoen euro kost. De kruispunten worden compacter gemaakt, het zicht wordt verbeterd, de voorrangsituaties voor fietsers worden aangepast en de kruisingen worden beter herkenbaar gemaakt. Deze aanpassingen moeten de verkeersveiligheid verbeteren.
De gemeente Midden-Drenthe start eind 2016 met de make-over van de kruisingen. In de loop van volgend jaar moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.