Nellie Cooman opent topsporthal Activum in Hoogeveen

HOOGEVEEN - In het Bentinckspark in Hoogeveen is vanmiddag de nieuwe topsporthal Activum geopend. Oud-topatleet Nellie Cooman stak het 'Olympisch Vuur' aan.
Samen met jonge sporters liep ze een rondje over de atletiekbaan, voordat wethouder Gert Vos daar met een spectaculaire parachutesprong zijn entree maakte.
2.100 tribuneplaatsen
Sportcentrum Activum is de nieuwste sportvoorziening in het Bentinckspark. De hal bestaat uit drie zalen, waarvan Het Stadion de grootste is. Daar zijn vaste zitplaatsen voor 1.100 toeschouwers. Met uitschuifbare tribunes kan dat aantal opgekrikt worden tot 2.100 plaatsen.
Een tweede sporthal heet De Ring. Daarnaast is er nog De Gym. Daar hangen ook touwen en staan springtoestellen voor turners en gymlessen. De twee grote hallen zijn op te delen in acht kleinere zaalvloeren.

Enthousiaste gymleraar

Grootste gebruiker van de topsporthal is het Roelof van Echten College. Gymleraar Oscar Linde is enthousiast over de nieuwe voorziening.
"Ik durf gerust te zeggen dat we nu de beste sportfaciliteiten bij elkaar hebben in heel Noord Nederland", zegt hij.

Akoestiek

"Als je ziet waar we vandaan komen. We hadden allemaal krakkemikkige gymzaaltjes. En nu zitten we in zalen waar de gemeente goed heeft ingespeeld op onze wensen over de akoestiek", vertelt Linde. "Er zijn heel wat docenten die wat dat betreft al gehoorbeschadiging hebben opgelopen."
"Bovendien is er buitenlicht in die hallen, dat vinden we ook belangrijk. Want in veel sporthallen heb je nu geen idee of het dag is of nacht. Deze hal is heel transparant."
Het effect van de topsporthal op de sportprestaties in Hoogeveen blijft afwachten. Volleybalclub Olhaco is de enige club die op niveau speelt. Maar Olhaco gaat geen gebruik maken van de hal en blijft in sporthal Trasselt, omdat de club daar wel de kantine kan beheren.
Open dag
Zaterdag is er vanaf 15.00 uur een open dag in het Activum. Bezoekers kunnen deelnemen aan clinics en een kijkje nemen bij demonstratiewedstrijden. Daar maakt ook Sem Schilt zijn opwachting. Hij geeft een kickboksclinic. 's Avonds is er feest met live muziek in het sportcafé.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.