'Geld voor ijsbaan komend jaar uitgeven'

Het plan van VolkerWessels in Assen (illustratie: VolkerWessels)
Het plan van VolkerWessels in Assen (illustratie: VolkerWessels)
ASSEN - De provincie Drenthe verwacht dat de vijf miljoen euro voor een nieuwe ijsbaan in Drenthe volgend jaar wordt uitgegeven. Het bedrag ligt klaar, maar een definitief plan ontbreekt nog altijd.
"We laten het geld niet eindeloos op de plank liggen", waarschuwt gedeputeerde Henk Jumelet. Als het aan hem ligt, wordt het ijsgeld komend jaar geïnvesteerd. "Of dat nu een plan uit Assen of Hoogeveen is, maakt niet uit", aldus Jumelet.
Op dit moment wordt zowel in Assen als in Hoogeveen gewerkt aan een plan voor een nieuwe ijsbaan. De Bonte Wever in Assen sloot begin dit jaar en sindsdien is in Drenthe geen schaatsbaan meer.

Hoogeveen

Het plan voor een kunstijsbaan in Hoogeveen zit nog vast op de financiële onderbouwing. De Stichting Kunstijsbaan Hoogeveen en de gemeente zijn het nog niet eens over de exploitatie. De gemeente wil dat voor de bouw duidelijk wordt hoe alles financieel geregeld is. Maar het stichtingsbestuur van de ijsbaan zit nog met een gat.
Het Hoogeveense gemeentebestuur wil er alles aan doen om de ijsbaan naar de stad te halen, maar legt de financiële verantwoordelijkheid bij het stichtingsbestuur.

Assen

Assen presenteerde afgelopen zomer plannen voor een nieuw ijscomplex. De schaatsbaan met skihal moet komen bij het TT Circuit. Bovendien moet er een zogeheten Terra-experience komen. Dat is een indoorattractie, waarbij bezoekers een virtuele reis naar het middelpunt van de aarde kunnen maken.
De initiatiefnemers zijn nog bezig om de financiering rond te krijgen. Het streven is dat dit in november klaar is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.