Ondernemend: 'Kurk is alternatief voor rubber op kunstgrasvelden'

Ondernemend deze week vanuit Assen (foto RTV Drenthe)
Ondernemend deze week vanuit Assen (foto RTV Drenthe)
ASSEN - De drie gasten vandaag in het RTV Drenthe-programma 'Ondernemend' willen maar één ding. En dat is met hun bedrijf de wereld veroveren.
Wim Smits van Smits Assen BV, Alfred Koop van Watter en André Nienhuis van Kurk24 vertellen er over op TV Drenthe.
Want Drenthe is een prachtige provincie, maar er is meer. Wim Smits is al in vijftig landen actief met de verkoop van babyproducten onder de naam Jollein. "We maken baby-artikelen en laten dat met name in Azië maken. We proberen het zo te maken dat het een lifestyle wordt".
Gebreide dekens voor de babykamer zijn volgens Smits op dit moment bijzonder populair.
Kurk voor op kunstgrasvelden
André Nienhuis is met zijn 23 jaar relatief nieuw in de ondernemerswereld. Maar Nienhuis is net als de twee andere gasten zeker van plan de wereld te veroveren met zijn kurkproducten.
Kurk24 is een onderneming in Westerbork dat alles verkoopt dat met kurk te maken heeft. Nienhuis heeft ook een nieuwe markt ontdekt. Sinds de kritiek op het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden is de vraag naar een alternatief groot. Dat alternatief zijn kurkkorrels.
Ontsmettingsmiddel voor in de bollenteelt
Drenthe is ook de bakermat van het bedrijf Watter van de broers Alfred en Arjan Koop uit Dalen. Hun bedrijf Watter in Assen maakt machines waarmee op een relatief goedkope manier ontsmettingsmiddel gemaakt kan worden.
Dit middel wordt onder andere ingezet bij de bestrijding van bacteriën en schimmels in de bollenteelt. "Ik denk dat wij een wereldwijde potentie hebben om de hygiëne-standaard te verhogen. Zeker in de agrarische sector", zegt Alfred Koop.
Ondernemend is te zien op TV Drenthe om 10.00u, 13.00u, 16.00u of 22.00u. Verder is Ondernemend te zien op onze website en op YouTube.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.