DSZ'16 wil het ongelijk van ZFC Zuidlaren bewijzen

VOETBAL - De nederlaag tegen Achilles 1894 was vervelend en jammer, maar niet het einde van de wereld voor DSZ'16. Promoveren kan namelijk ook via de nacompetitie. Bovendien werd een paar maanden geleden al de belangrijkste overwinning geboekt door de nieuwe club. Prestatievoetbal bij ZFC Zuidlaren werd verboden en dus richtte een groep enthousiastelingen een nieuwe Zuidlaarder zaterdagclub op.
Bekijk ook: de uitzending van Onze Club 

Voorlopig in Zuidlaarderveen
DSZ'16, oftewel Dies Saturni (Latijns voor zaterdag) Zuidlaren, speelt haar wedstrijden tot nu toe op het veld van vv Zuidlaarderveen. Dit omdat ZFC Zuidlaren het sportpark niet wil delen met de vrijgevochten club. "Het bevalt ons hier prima", laat eerste elftalspeler en voorzitter Allard van Weringh weten. vv Zuidlaarderveen is heel blij met ons en dat is wederzijds. Voor de selectiespelers is het allemaal wel te doen met de auto en tot nu toe zit het weer ook mee. De jeugd kan prima een paar kilometer fietsen vanuit Zuidlaren."

Honderd leden
Inmiddels telt DSZ'16 meer dan 100 leden. Er is naast een eerste elftal ook een tweede team én er zijn twee jeugdelftallen: een team onder 19 en één onder 17. Saillant detail is dat ZFC Zuidlaren dit seizoen geen onder 19-team (voormalig A-team) op de been kan brengen.

Terug naar Zuidlaren
Ondanks de harde opstelling van ZFC Zuidlaren tot nu toe lijkt een 'terugkeer' van DSZ'16 naar Zuidlaren een kwestie van tijd. "Sterker nog, we hebben de toezegging van de gemeente dat we per 1 januari weer mogen spelen in Zuidlaren. Op die datum loopt het contract tussen de gemeente en ZFC Zuidlaren af", laat Van Weringh weten. "Wellicht kunnen we er nog eerder terecht, maar dat hangt af van het nieuwe bestuur van ZFC Zuidlaren. De leden van die club moeten aanstaande maandag de nieuwe bestuursleden kiezen."

"Wij zijn welwillend"
Van Weringh hoopt snel om tafel te kunnen met het nieuwe bestuur van ZFC Zuidlaren. "Wij zijn welwillend. Over de velden valt er sowieso weinig te discussiëren, want die zijn eigendom van de gemeente. De kantine is een ander verhaal. Die is van ZFC Zuidlaren. Ik kan me voorstellen dat zij die kantine liever niet met ons delen. Daarom hopen we ook dat de gemeente ons een nieuw onderkomen op het sportpark zal geven." De spelers van beide verenigingen gaan volgens Van Weringh overigens prima met elkaar om. "Er is totaal geen rivaliteit. Sterker nog, in de beker speelden we tegen ZFC Zuidlaren en eerlijk gezegd was het maar een gezapig potje." 

"Het had zaterdagvoetbal moeten zijn in Zuidlaren"
Met DSZ'16 hoopt Van Weringh, net als zijn teamgenoten, te kunnen bewijzen dat de vorig jaar gemaakte keuze een foute was. "Ik vind dat het gewoon zaterdagvoetbal had moeten zijn. Zeker gezien de prestaties in de laatste jaren. Zaterdag 1 vocht mee voor promotie naar de 1e klasse, terwijl zondag 1 ook dit seizoen weer vecht tegen degradatie."

Achilles 1894 te sterk
Zaterdagmiddag speelde DSZ'16 een heuse topper in de 5e klasse E. Het 'nieuwe' Achilles 1894 kwam op bezoek en die ploeg had nog niet verloren. De Assenaren bleken ook een maatje te groot voor DSZ'16. Het werd 0-3 voor de bezoekers door twee treffers van Eddy Koopman en één van Melvin Schoenmakers. "Dit was een terechte nederlaag", aldus Van Weringh na het laatste fluitsignaal. "Maar het seizoen is nog lang en als we niet kampioen worden, dan proberen we het via de nacompetitie. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit team in de 3e klasse kunnen spelen."

Meer amateurvoetbal: 
VKW met 5-0 voor, eindstand 5-5 
- Achilles 1894 in aantrekkelijk duel verdiend langs Hoogeveen
Alle uitslagen zondagamateurs
Bijlsma redt diep in blessuretijd punt voor MSC
Valthermond verzuimt Germanicus pijn te doen in topper
Deel dit artikel: