Inzamelingsactie tegen ziekte van Lyme levert geld en publiciteit op

MEPPEL - Hij lijdt al jaren aan de ziekte van Lyme door een tekenbeet, maar wil niet in een hoekje gaan zitten en zielig doen. Sander Kuipers uit Meppel startte daarom begin dit jaar een inzamelingsproject.
"We wilden met crowdfunding geld bij elkaar krijgen", zegt Kuipers. "Niet om meteen te storten als bijdrage voor onderzoek naar de ziekte, maar om op een kunstzinnige manier geld en publiciteit te genereren."

Speciale ontwerpen
"Binnen een maand hadden we 5.000 euro ingezameld", zegt Kuipers. "Daarvan hebben we skate- en snowboards gekocht, speciale ontwerpen laten maken en T-shirts laten drukken."


1.600 euro
Nadat alle kosten zijn verrekend gaat er 1.600 euro naar onderzoek naar de ziekte van Lyme. Dat lijkt weinig in vergelijking met de oorspronkelijke 5.000 euro. "Lijkt inderdaad zo", zegt Kuipers. "Maar door manier waarop we het hebben aangepakt is er veel meer dan alleen geld opgehaald."

Publiciteit
Kuipers is blij met de publiciteit die de actie kreeg en de aandacht die daardoor voor de ziekte is ontstaan. "Dat is al belangrijk", zegt Kuipers. "Net als bewustwording van mensen. Mensen die de skateboards en shirts met speciale Lyme-ontwerpen hebben gekocht, weten wel waar het geld voor bedoeld is. Ook dat is extra aandacht."

Kuipers sluit niet uit dat hij samen met de Stichting Tekenbeet - één van de twee fondsen waar hij geld aan gedoneerd heeft - meer acties op touw gaat zetten.
Deel dit artikel: