Stationsgebied Coevorden op de schop, maar twijfel over toegankelijkheid voor rolstoelers

COEVORDEN - Nadat eerder al de Singels en het gebied Holwert-Zuid zijn opgeknapt, komt volgend jaar het stationsgebied in Coevorden aan de beurt. Het gebied wordt voor bijna 15 miljoen opgeknapt. Maar er is twijfel of de toegankelijkheid voor minder validen wel gewaarborgd is.
De raadscommissie boog zich vanavond over de plannen, die betaald gaan worden vanuit het RSP. Dat is een pot geld die het Noorden heeft gekregen vanwege het niet doorgaan van de snelle spoorverbinding tussen Groningen en de Randstad.

Het plan om het stationsgebied te verfraaien met meer groen en het centrum en winkelgebied Holwert-Zuid beter met elkaar te verbinden mag op brede instemming rekenen.

Discussie
Maar het verdiept aanleggen van een deel van het stationsplein, zodat je makkelijker door de aan te leggen tunnel kunt, zorgt wel voor discussie. "Ik vraag me af hoe dat moet voor rolstoelgebruikers”, zegt Kor Roossien van het PAC. “Er zal vast goed over nagedacht zijn, maar het zijn toch wel flinke hellingen en het lijkt me ook wat smal.”

Enthousiast
Wethouder Jeroen Huizing zegt enthousiast te zijn over het plan. Hij verwacht niet dat de verdiepte aanleg voor problemen gaat zorgen. “We hebben daar natuurlijk naar gekeken en we zoeken de oplossing in speels aangelegde hellingbanen. Ik denk dat het gebied een prachtig visitekaartje voor Coevorden gaat worden.”
Meer over dit onderwerp:
stationsgebied Coevorden gemeente Coevorden
Deel dit artikel: