Kinderwereld wil samenwerken met Havezate Mensinge

RODEN - Museum Kinderwereld wil graag samenwerken met Havezate Mensinge. Dat stelde directrice Daniëlle Lokin gisteravond tijdens een commissievergadering.
Volgens Lokin is er sprake van een win-winsituatie als beide musea samenwerken. Lokin: "Denk aan een gezamenlijk kaartje en een gezamenlijke organisatie. We zouden de bezoekersaantallen kunnen verdubbelen."

Eén bedrijf
Beide musea kunnen het hoofd moeilijk boven water houden als geplande bezuinigingen doorgaan. De Havezate is op het moment zelfs gesloten als signaal naar de gemeente dat Stichting Landgoed Mensinge het financieel niet redt. Ook op speelgoedmuseum Kinderwereld wordt bezuinigd. Het krijgt in totaal 12.000 euro minder dan waar het museum om vroeg.


Als beide partijen samenwerken als één museaal bedrijf biedt dit veel kansen voor zowel de Havezate als Kinderwereld, zegt Lokin. "We moeten elkaar versterken. Ik kan de Havezate veel expertise bieden, maar directeur Ids Dijkstra staat daar tot nog toe niet voor open. Dat is jammer. Ik hoop dat we dit via de gemeente misschien toch voor elkaar kunnen krijgen."

Museumkaart
Zo is Kinderwereld geregistreerd als museum, in tegenstelling tot de Havezate. Dat betekent dat bezoekers van Kinderwereld gebruik kunnen maken van de museumkaart. Volgens de directrice levert dat veel extra bezoekers op. Wanneer de musea samenwerken, zou dit het proces voor de Havezate om officieel als museum geregistreerd te staan kunnen versnellen.
Wethouder Alex Wekema zegt eerst het onderzoek naar de financiële situatie van Landgoed Mensinge af te willen wachten.