Bibliotheek Meppel strijdt tot laatste moment tegen bezuiniging

MEPPEL - De bezuiniging van 60.000 euro hangt al een tijd als het zwaard van Damocles boven de Meppeler bieb, maar vanavond kan het tij nog keren. Reden dat de bibliotheek nog één poging doet om de politiek op andere gedachten te brengen.
In een brief aan college en raadsleden roept het bibliotheekbestuur op om de bezuiniging te schrappen, of ze uit te stellen. "Want dit komt wel op een heel ongelukkig moment", zegt Annet Krol van de bibliotheek in Meppel,

Overgang
"We zitten in een overgangsfase. Van klassieke bibliotheek naar een veel bredere instelling", zegt Krol. "We doen tegenwoordig veel meer dan boeken uitlenen. We werken samen met scholen, hebben een ontmoetingsfunctie. De bezuiniging brengt dat soort zaken in gevaar."

Omslag
De Meppeler politiek praat al een tijd over de cultuurnota, waar de voorgenomen bezuiniging in staat. Krol hoopt dat er toch nog een omslag komt. "Daar moet je tot het laatst in blijven geloven", zegt ze.

Haaks op beleid
Het moment van de bezuiniging is volgens Krol ook vreemd omdat vanuit de provincie Drenthe juist extra in de bibliotheken geïnvesteerd wordt. Krol: "De provincie wil ook afspraken met de gemeenten maken. En vlak voordat dat gebeurt, wil Meppel nog even een bezuiniging doorvoeren. Dat staat haaks op elkaar."

De Meppeler politiek praat vanavond nog over de cultuurnota tijdens de commissie Sociaal Domein.
Deel dit artikel: