Nobelprijswinnaar als held onthaald door oud-klasgenoten

EMMEN - Nobelprijswinnaar Ben Feringa is vandaag als een held onthaald op de reünie van de voormalige Rooms-Katholieke HBS (tegenwoordig Carmelcollege) in Emmen.
Feringa, die vorige week de Nobelprijs voor de Scheikunde won, gaf op de reünie een lezing over zijn vakgebied nanotechnologie.

Emotioneel

De reünie was voor docenten en leerlingen die tussen 1959 en 1974 op de school hadden gezeten. "Het is best wel emotioneel om weer te staan bij de school waar het allemaal begon. Hier kreeg ik mijn eerste lessen scheikunde van meneer Op De Weegh", aldus Feringa.
Lees meer: Nobelprijs is 'kroon op het werk' voor Ben Feringa
Trots
Veel van de oud-klasgenoten en docenten zijn trots op wat Feringa heeft gepresteerd. Vrijwel alle bezoekers van de reünie tekenen een speciaal felicitatieboek voor Feringa. "Dit is geweldig. Ook voor Zuidoost-Drenthe, dat we een keer zo in het nieuws komen", zegt een oud-klasgenoot.

Feringacollege

Op het Carmelcollege wordt inmiddels nagedacht over een eerbetoon aan de oud-leerling, maar hoe dat er precies uit moet gaan zien is nog niet duidelijk. "Het Feringacollege? Dat kan ik voorstellen aan het hoofdbestuur, maar ik denk dat ik dan toch een probleem heb", aldus rector Hans Boers.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.