Scouting Erica legt contact met scouts uit de hele wereld tijdens Jota-Joti

ERICA - Mensen die afgelopen dagen langs het scoutinggebouw van Erica zijn gekomen hebben misschien gedacht dat de scouts bezig waren met een eigen geheime zender, maar dat is niet waar.
De mast die bij het clubhuis staat is voor de jaarlijkse Jota-Joti waar de scouts van Erica contact leggen met andere scouts van over de hele wereld.

Internationaal communicatieweekend

Jamboree on the Air en Jamboree on the Internet, daar staat Jota-Joti voor. Het is een jaarlijks communicatieweekend van scoutingvereningen vanuit de hele wereld. De zelfgebouwde mast moet zorgen voor een radioverbinding en in het clubhuis staan computers waarmee contact gelegd worden met andere verenigingen.
Jorg Wendker vindt het mooi om te zien dat jonge scouts uit de hele wereld contact met elkaar hebben. "Wat er zo leuk aan is? Kinderen moeten toch een beetje uit hun comfortzone om het zo maar te zeggen, waardoor het toch wel spannend wordt. Maar als kinderen het dan toch voor elkaar krijgen om met andere kinderen te praten; dat geeft wel een kick voor ze. Maar ook voor ons als organisatie," aldus Wendker

Alternatieven

De Ericaanse scouts hebben ook aan de kleintjes gedacht. Zo konden die een kijkje nemen in de wereld van de communicatie door een aantal spelletjes. En voor kinderen die helemaal niets met techniek hadden was er een kabelbaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl