Allard Engels nieuwe ploegleider VolkerWessels-Merckx

WIELRENNEN - Allard Engels (47) uit Gieten keert volgend seizoen weer terug in het wielerpeloton. Hij wordt ploegleider bij de ambitieuze opleidingsploeg van VolkerWessels-Merckx.

"Er zit een goed en ambitieus plan achter. Het is mooi om aan iets nieuws te beginnen. Het nivo is nu nog niet zo hoog, maar de faciliteiten zijn goed om door te kunnen groeien", verklaart Engels, die voor drie seizoenen tekent.

Afgelopen seizoen was de Drentse oud-topamateur niet actief in de wielersport. Zijn vorige ploeg Metec verlengde, na zes seizoenen, z'n contract niet meer.

Dé opleidingsploeg van Overijssel
Z'n nieuwe ploeg VolkerWessels-Merckx moet dé opleidingsploeg van Overijssel worden en jonge renners de kans geven om door te groeien naar een continentale formatie. 

Vooral beloftenrenners
De ploeg is het vlaggenschip van wielervereniging Twente-Salland en komt uit in de clubcompetitie. "Het zou mooi zijn om in de toekomst door te groeien naar de Topcompetitie", zegt Engels.

Voor volgend seizoen moeten er nog renners worden aangetrokken. Het zal vooral om beloftenrenners tot 23 jaar gaan. De voorkeur gaat uit naar renners uit Overijssel, maar Drenten worden ook niet geschuwd volgens Engels.

"Ik moet eerst inventariseren welke renners van de huidige ploeg kunnen blijven. En ik heb wel een vrijbrief om daar ook wat Drenten in te betrekken. Als daar talent rondrijdt waarvan ik denk dat het interessant is om hen mee te laten draaien in dit project. Dan zal er ook misschien nog wel een Drent worden toegevoegd." 

VolkerWessels voor drie jaar hoofdsponsor
Afgelopen jaar ging de ploeg door het leven onder de naam Scheppink-Merckx, maar vorige maand tekende VolkerWessels een contract voor drie jaar als hoofdsponsor.
Meer over dit onderwerp:
wielrennen Allard Engels
Deel dit artikel: