Dorpsbelangen Aalden: We willen rust terug in het dorp

Het azc in Aalden (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het azc in Aalden (Rechten: archief RTV Drenthe)
AALDEN - Dorpsbelangen Aalden heeft een brief naar het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers gestuurd over de situatie in het dorp.
Er worden in het dorp de afgelopen weken veel diefstallen gepleegd en daar zou een klein groepje asielzoekers verantwoordelijk voor zijn.
"Het gaat om enkele asielzoekers uit landen in Noord-Afrika, waar geen oorlog is, die sinds kort in Aalden zijn ondergebracht. Ze maken daarom weinig kans om in Nederland te mogen blijven, maar moeten wel de asielprocedure doorlopen", zegt secretaris Michel de Heij van Dorpsbelangen.
Lees meer: Overlast door asielzoekers in Aalden, COA grijpt in
Diefstallen
In het dorp is al ruim twintig jaar een azc met zo'n 450 bewoners en trammelant is er nooit geweest, tot een paar weken terug. "De laatste twee weken worden vrijwel dagelijks diefstallen gepleegd. Er is een auto gestolen, er is uit auto's gestolen en ook uit winkels", zegt De Heij.

Maatregelen

Dorpsbelangen Aalden heeft een brief aan COA geschreven, waarin de organisatie eist dat er ingegrepen wordt. "De overlastbezorgers moeten hier weg. We proberen er alles aan te doen om de rust in het dorp terug te krijgen." Ook wethouder Brink van de gemeente Coevorden heeft bij het COA aangedrongen op maatregelen.
Volgens De Heij wordt deze week duidelijk of het COA daadwerkelijk ingrijpt. Het COA zelf wil niet reageren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.