Gevangenismuseum leukste museum voor kinderen in Drenthe

Het gevangenismuseum in Veenhuizen (Rechten: Google Streetview)
Het gevangenismuseum in Veenhuizen (Rechten: Google Streetview)
VEENHUIZEN - Het Gevangenismuseum in Veenhuizen is volgens kinderen het leukste museum in Drenthe.
Via de gratis app en de website museumkids.nl gaven ruim 11.000 'museuminspecteurs' tussen de 6 en 12 jaar een rapportcijfer aan de Nederlandse musea die zij bezochten.
Museum
Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,8 scoorde het Gevangenismuseum net iets onder de landelijke winnaar: het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. De jonge museuminspecteurs beoordelen de musea aan de hand van veertien vragen in drie categorieën: wat kun je er doen en leren, wat is er speciaal voor kinderen en hoe was de service?

Leuk en leerzaam

Het Gevangenismuseum wordt door kinderen gezien als een leuk en leerzaam museum, waar van alles te doen is. Maar als ze dan toch iets mochten veranderen, dan zouden ze "een hele speeltuin maken met het thema gevangenis, kinderen een nachtje laten logeren en bij de wc’s ook tralies doen.”
Trots
Directeur Peter Sluiter is trots: "De museuminspecteurs zijn kritische bezoekers van musea. Dat zij het Gevangenismuseum, nu alweer voor de vierde achtereenvolgende keer, een hoog cijfer geven laat zien hoeveel plezier er in ons museum voor kinderen te beleven valt."
Vanaf vandaag kunnen kinderen weer inspectierapporten invullen voor de verkiezing van volgend jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.