Camera's waken over bezoekers Zuidlaardermarkt

ZUIDLAREN - Bezoekers van de Nacht van Zuidlaren en de Zuidlaardermarkt worden vannacht en morgen met tien camera's in de gaten gehouden.

Een team van politie, gemeente, beveiligers en andere hulpdiensten houden vanuit een grote vrachtwagen zoveel mogelijk in de gaten. "Het gaat niet ons niet om die ene zakkenroller", vertelt Marc Blanke van de gemeente Tynaarlo. "Het hoofddoel is om de mensenmassa in de gaten te houden. Zuidlaren is niet gemaakt voor zoveel mensen en als de mensenmassa ergens vastloopt kunnen we bijvoorbeeld een extra uitgang maken."

Bijvangst
De dief, dronkaard of paardenmishandelaar die ook gespot wordt op camerabeelden is volgens de gemeente mooi meegenomen. In de vrachtwagen die aan de Hondsrugstraat staat, zijn zes werkplekken.

Iedere werkplek heeft meerdere beeldschermen waarop live gekeken kan worden naar de beelden die de camera's maken. Een aantal hulpverleners is uitgerust met een zogenaamde GPS-tracker. Op een scherm in de wagen is precies te zien waar in Zuidlaren ze zich bevinden.

Zuidlaardermarkt
De 816e editie van de Zuidlaardermarkt begint morgenochtend om 6.00 uur. De organisatie verwacht ongeveer 1500 paarden en 100.000 bezoekers. De paardenmarkt wordt dit jaar verder weg van de traditionele kermis gehouden, zodat de paarden minder last hebben van het lawaai. Dierenbeschermers vinden dat de dieren te veel last hebben van stress.

Op de oude plek van de paardenmarkt presenteren dealers hun tractoren en landbouwmachines.
Deel dit artikel: