Sloop Borgerhof begonnen: 'Het is goed dat er iets nieuws komt'

BORGER - "Nee, ik ben er niet emotioneel onder, het moet gebeuren en het is goed dat er iets nieuws komt." Dat zegt Harrie Moesker over de sloop van het zorgcentrum Borgerhof.
Vandaag is de sloop begonnen. Moesker werkte sinds 1980 in het complex.

Moesker begon als huismeester bij de Borgerhof en werd daarna hoofd van de technische dienst. Vandaag gaf hij een laatste rondleiding door het complex, voordat de sloop officieel begon. 

Gehaktbal
Alles wat nog te hergebruiken was, is inmiddels verwijderd. De voormalige keuken maakt een troosteloze indruk. "Ik nam altijd brood mee, maar er werd wel eens een gehaktbal in mijn richting geschoven", haalt Moesker herinneringen op.

Moesker herinnert zich nog de eerste scootmobiel die het gebouw in kwam. "Onze schuifdeuren waren er niet op berekend, dus dat ging fout. Je kunt er achteraf smakelijk om lachen." 

Wifi
De vele bewoners werden in de loop van de jaren steeds mondiger. "En hun behoeften zijn ook veranderd. Steeds meer bewoners hadden bijvoorbeeld een laptop en dan willen ze ook wifi."

Ruimere kamers
De sinds 1968 steeds verder uitgebouwde Borgerhof was aan het eind van z'n levensduur, ook door de behoefte aan meer ruimte en andere zorg. In de nieuwbouw worden de kamers veel ruimer. "We kunnen straks veel flexibeler zorg verlenen, die veel meer op de individuele behoefte is gericht", aldus Frank van der Linden van Zorggroep Tangenborgh.
Die instantie gaat samen met woningcorporatie Woonservice Drenthe de nieuwbouw realiseren.

15 miljoen euro
De sloop van het complex duurt ongeveer tot de kerst. In de loop van volgend jaar begint in diverse fases de herbouw. In 2019 moet dan de hele nieuwe Borgerhof zijn opgeleverd. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro.
Deel dit artikel: