K3 laat honderden kinderen dansen, zingen en springen in Coevorden

COEVORDEN - Allemaal lachende gezichten vanmiddag in Coevorden. Kinderen, moeders en zelfs sommige vaders tikten stiekem met hun voet mee op de maat.

Vandaag trad K3, in de nieuwe formatie, voor het eerst op bij Plopsa Indoor Coevorden. En dat zorgde voor veel zang, dans en gespring in het attractiepark.

Voorpret
"Ik ken alle liedjes!", roept een enthousiast blond meisje. Ze is gehuld in een regenboogjurkje, haren in een staartje en met een ontzettend grote glimlach op haar gezicht. Met haar zes jaar is ze misschien nog erg jong, maar ze zou zo op het podium kunnen staan tussen K3.

Andere fans van Hanne, Klaasje en Marthe, zoals de dames van K3 heten, beginnen spontaan de grote K3-hit 10.000 luchtballonnen te zingen. Het optreden moet nog beginnen, maar de sfeer zit er al goed in. 

Supersonische schoenen
Eén fan heeft zelfs lichtgevende schoenen uit de kast getrokken. De zolen schieten van rood, naar groen en blauw en weer terug. "Ja dit past helemaal bij K3! Ze maken hele leuke liedjes, daar kun je heel goed op dansen", vindt ze. En hups, ze springt samen met haar zusje omhoog om een van de bekende pasjes in te zetten. 

Oorverdovend gegil
Dan stijgt de spanning, want het kan niet heel lang meer duren voordat de twee Belgische en de Nederlandse dame het podium vol enthousiasme betreden. "Dames en heren, zijn jullie klaar voor Hanne, Marthe en Klaasje?", roept de speaker. Een oorverdovend gegil tot gevolg. De dames beginnen hun show, de kinderen dansen, springen en zingen met hun idolen mee.

België versus Nederland
"We zijn de hele zomer door België getrokken", vertelt K3's Klaasje, de enige Nederlandse van de drie, na afloop. "Nu in Nederland is ook superleuk. Ik vind dat de kinderen hier sneller meedoen dan in België."

"Ze voelen iets fanatieker. Misschien zijn de Nederlandse kinderen iets brutaler", vervolgt Klaasje. "Maar iedereen doet eigenlijk snel mee hoor", vult Hanne gauw aan. "Het is altijd leuk om op te treden." 

De dames maken zich na het interview op voor de volgende groep gelukkige kinderen die hun optreden mag bewonderen. Klaar voor zingende mama's, dansende kinderen en stiekem op de maat mee tikkende papa's.
Deel dit artikel: