Vier jaar cel geëist voor steekpartij tijdens Koningsnacht

ASSEN - Het Openbaar Ministerie eist vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, tegen een 21-jarige man uit Assen voor een steekpartij tijdens afgelopen Koningsnacht.

De verdachte stak in zijn woonplaats twee mannen neer, een van hen raakte zwaargewond. Een derde man werd volgens het OM door de Assenaar bedreigd met een mes. 

De Assenaar was in de Koningsnacht aan het stappen met vrienden in de binnenstad. In een club aan de Brinkstraat kreeg de groep ruzie met een andere groep mannen. De ruzie ging verder op straat en mondde aan de Singelpassage uit in een vechtpartij. 

Bloed in de long
Een 19-jarige man die met de 21-jarige Assenaar aan het vechten was, voelde plotseling pijn in zijn rug. Toen hij zijn broertje liet kijken, bleek hij hevig te bloeden en viel hij flauw.

Hij werd met onder meer een klaplong en bloed in zijn long opgenomen in het UMCG. Volgens artsen is de kans groot dat hij het niet had overleefd als er niet snel was ingegrepen.

Een vriend van het slachtoffer had ook pijn aan zijn rug. Thuis ontdekte zijn moeder een wond;
ook hij bleek te zijn gestoken. Volgens een arts die hem onderzocht, was het mes afgeketst tegen zijn wervelkolom, waardoor de wond niet zo diep was.

Mes gevonden
Tijdens de vechtpartij zagen agenten de 21-jarige man wegrennen. Een man die door hem zei te zijn bedreigd met het mes, wees de Assenaar aan als de dader. Een agent kon hem even verderop aanhouden. Ook het mes werd gevonden. Daaraan zat bloed van het slachtoffer dat ernstig gewond geraakt was.

De verdachte heeft altijd ontkend dat hij iemand heeft gestoken of bedreigd. Hij heeft wel toegegeven dat het mes van hem is.

Psychische problemen
De verdachte heeft psychische problemen. Een psycholoog heeft hem daarom verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. 

De aanklaagster wil dat de Assenaar wordt behandeld, onder meer voor zijn agressie. Ook wil ze dat hij ruim 6.000 euro schadevergoeding betaalt aan beide slachtoffers. 

Op 1 november doet de rechtbank uitspraak.
Deel dit artikel: