Muziek bij de Buren Meppel heeft meer bands nodig

MEPPEL - Je zou misschien denken dat niet veel mensen op een band in de huiskamer zitten te wachten, maar in Meppel is dat niet het geval. Voor het muzikale evenement Muziek bij de Buren zijn nu meer huiskamers dan bands.

Ruim twintig inwoners van de stad hebben zich voor het muzikale huiskamerfeest op 11 december aangemeld. Het aantal bands en artiesten blijft daar wat bij achter. Dat zijn er dertien.

Onbekendheid
"We weten niet goed waar dat aan ligt", zegt Iris van Laar van de Meppeler organisatie. "Misschien is het de onbekendheid met het verschijnsel Muziek bij de Buren."

Het idee voor muziek in de huiskamer komt uit Arnhem, maar groeit inmiddels uit tot een landelijk evenement. Meppel doet voor het eerst mee dit jaar.

Niet voor niets
"Misschien denken bands ook wel: is dat wel de goeie plek voor ons om te spelen", zegt organisator Bert Donker. "Maar wat je ook hoort is dat bands geen zin hebben om voor niets aan zoiets mee te doen, dat komt ook voor."

Vanwege het achterblijven van het aantal bandaanmeldingen heeft Donker de inschrijftermijn verlengd. "Bands kunnen zich nu nog tot 22 oktober aanmelden via de website", zegt hij. "Eigenlijk was de inschrijftermijn al gesloten, maar ook in andere plaatsen zien we dat er meer bands gezocht worden. Daar is die termijn ook verlengd."

Divers
Het aantal acts dat er is, is volgens Donker heel divers. "We hebben een bluesband, singer-songwriters, maar ook een hoornkwartet en een punkrockband. Er zit van alles tussen. Maar ja, er kan nog meer bij."

Iris van Laar is ervan overtuigd dat het evenement wel doorgaat. "Als we vijftien bands hebben, gaan we gewoon wat kleiner van start", zegt ze. "En hopelijk is er daardoor volgend jaar meer bekendheid, waardoor we ook weer meer aanmeldingen krijgen."

Om meer bands te krijgen, versoepelt de organisatie de aanmeldcriteria. "Niet alleen Meppeler muzikanten, maar ook mensen die iets met Meppel hebben", zegt Bert Donker. "Ook al kom je uit Hoogeveen of Steenwijk, dan nog is er ruimte om bij ons te komen spelen op 11 december."
Deel dit artikel: