Emmenaar krijgt werkstraf voor aanranden nichtje

ASSEN/COEVORDEN - Een 32-jarige man uit Emmen is veroordeeld tot 120 uur werkstraf, waarvan veertig uur voorwaardelijk omdat hij aan de borsten van zijn nichtje heeft gezeten.

Behalve de werkstraf moet de man zich ook laten behandelen, oordeelde de rechtbank in Assen vandaag.

Twee keer in een week
Vorig jaar in mei randde de man het 14-jarige meisje in een week tijd twee keer aan. Ze was toen met haar ouders bij haar opa en oma - de ouders van de Emmenaar - op visite in Coevorden. Het gebeurde toen ze met z’n tweeën in een kamer waren.

De man bekende tijdens de rechtszaak twee weken geleden dat hij zijn nichtje had aangeraakt. Waarom kon hij niet uitleggen. Hij verklaarde dat hij haar over haar kleren heen had betast. Volgens het meisje betastte hij haar onder haar kleding en duurde het beide keren zo’n tien minuten.

Psychische problemen
Al die tijd durfde zij er niks van te zeggen. Na een tijdje biechtte ze het op aan haar ouders. Ze heeft er psychische problemen overgehouden. De rechtbank vindt dat ze recht heeft op een schadevergoeding van bijna 600 euro.

Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van 240 uur, waarvan 140 voorwaardelijk tegen de man geëist. De rechtbank vindt die straf te hoog.
Deel dit artikel: