Hoogeveen neemt 11 miljoen verlies op bedrijventerrein Riegmeer

De ontwikkeling is nooit van de grond gekomen (Rechten: RTV Drenthe)
De ontwikkeling is nooit van de grond gekomen (Rechten: RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - Zeventien jaar na de aankoop stopt Hoogeveen vooralsnog met de ontwikkeling van bedrijventerrein Riegmeer. De gemeente neemt daarmee in één keer een verlies van elf miljoen euro.

Wethouder Anno Wietze Hiemstra: "Riegmeer is wel verschillende keren in de race geweest voor de vestiging van grote bedrijven, maar die gingen steeds niet door."
Riegmeer is een 70 hectare groot landbouwgebied aan de rand van Hollandscheveld. Het terrein sluit aan op bedrijventerrein Buitenvaart.

Crisis

Hiemstra: "De ontwikkeling van het terrein is nooit van de grond gekomen. De gemeente had de grond nodig toen de ontwikkeling van Buitenvaart vertraging opliep. Dat kwam mede door de zeldzame kikkers die er zaten. Uiteindelijk hadden we in 2011 de planologische procedures voor Riegmeer doorlopen. Maar toen zaten we inmiddels midden in de crisis."
Jaarlijks vier ton
In de gemeenteraad was destijds alleen GroenLinks tegen de ontwikkeling. Riegmeer was een te groot risico vond GroenLinks. Hiemstra: "We boeken de jaarlijkse kosten van rond de vier ton in één keer af. Als er in de toekomst alsnog een bedrijf zich wil vestigen, dan kan dat."

Reserves

Het miljoenenverlies vangt Hoogeveen op met gespaard geld. Bovendien bleef er vorig jaar geld over op de begroting. Daarnaast doet Hoogeveen een greep in de algemene reserves.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.