Kjeld Nuis over conflict met KNSB: Over staken wordt absoluut gesproken

SCHAATSEN - Over anderhalve week ontbrandt de strijd om de eerste schaatsmedailles van het seizoen. De strijd om de financiële vergoedingen vanuit de KNSB richting de schaatsers is al enige tijd gaande.

Als gevolg van het financiële tekort van 2,9 miljoen euro bij de KNSB moeten de schaatsers en gewesten flink inleveren. 

Onrecht
Sven Kramer steekt z'n nek uit. "Er wordt ons onrecht aangedaan." Maar ook Kjeld Nuis uit Emmen laat z'n mening horen. "Ik sta niet op de voorgrond. Maar ik heb heus mijn mening. De premiepot moet terug naar één miljoen en de gewesten die geen steun meer ontvangen van de KNSB, moeten dat wel weer krijgen".

"Het is best schandelijk hoe dingen bij de KNSB in elkaar steken. Ik denk dat heel wat mensen daar moeten nadenken of dat allemaal wel eerlijk gebeurt", zegt Nuis.  

Vergadering uitgesteld
Tijdens de laatste ledenvergadering kwamen de partijen niet tot een oplossing. De vergadering is nu uitgesteld tot donderdag 27 oktober. De dag voordat de KNSB-Cup begint.

Tijdens die wedstrijden worden de tickets vergeven voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden van het seizoen. Een belangrijk toernooi voor de schaatsers.  "Daar zitten wij ook niet op te wachten. Dan denken zij dat ze er makkelijk vanaf komen", zegt Nuis.

Staken?
Op de vraag of er gestaakt wordt als de KNSB niet tegemoet komt aan de eisen van de schaatsers zegt Nuis. "Dat ga ik nu nog niet zeggen, maar daar wordt absoluut over gesproken." 

Of Nuis vertrouwen heeft in de goede afloop? "Ik hoop het voor iedereen. Ik hoop het echt. We worden er allemaal beter van als het op die manier gebeurt."  

Hoofdsponsor KPN roert zich niet
De KNSB zegt tijd nodig te hebben om de organisatie aan te kunnen passen op de wensen van de schaatsers. Maar Nuis zegt: "Voor wat, hoort wat. En ik denk dat hoofdsponsor KPN er ook niet op zit te wachten dat hun geld voor iets anders wordt gebruikt dan waarvoor het bestemd is." 

KPN laat zich vooralsnog niet horen in de discussie. "Maar dat is wel anders als wij de sponsoring afplakken op ons pak. Ik hoop niet dat dat nodig is. Maar dat horen we binnenkort", besluit Nuis.
Meer over dit onderwerp:
Schaatsen Kjeld Nuis Sven Kramer KNSB
Deel dit artikel: