Inwoners Emmerhout kiezen zes plannen voor de wijk

EMMEN - Inwoners van de wijk Emmerhout in Emmen mogen de komende twee jaar geld van de gemeente uitgeven. Vanavond kozen de bewoners zes plannen uit die komend jaar uitgevoerd gaan worden.

De wijk mag in 2017 en 2018 in totaal 179.000 euro uitgeven. "Voor het eerste jaar hebben we 96.000 euro te verdelen", zegt Wytse Bouma van Wijkbelangen Emmerhout.


Zes plannen
"Zo komt er geld voor een multifunctioneel sportplein", vervolgt hij. "Daarnaast komt er een zogeheten beweegtuin voor mensen van 10 tot 80 jaar. Ook de bijensnelweg krijgt geld." Die bijensnelweg is een aaneenschakeling van wilde, gekleurde bloemen. Die moeten kale plekken in het gras in de wijk opvullen.

"Er is ook een groep bewoners die op sommige plekken de huidige beplanting wil verwijderen. Daarvoor in de plaats komen fruitbomen en een picknickboom. Het wordt een soort ontmoetingsplek", legt Bouma uit.

"Verder krijgen Somalische buurtbewoners geld om multiculturele activiteiten voor iedereen in de wijk te organiseren." Het zesde plan dat op geld kan rekenen is een plan om een zaalvoetbalteam voor jongeren te starten.

'Een prachtig succes'
Bouma kijkt met een blij gevoel terug op de avond. "Het was echt geweldig, de zaal zat bomvol. Ik had het eigenlijk ook wel verwacht, maar toch overvalt het je. Het is een prachtig succes."

Voor 1 november moet het bestedingsplan bij de gemeente worden ingediend, die het voor januari goed moet keuren. Bouma verwacht dat alle plannen groen licht krijgen.
Deel dit artikel: