Volle bussen tussen Emmen en Groningen door gratis reizen

EMMEN - Veel mensen maken vandaag gebruik van de mogelijkheid om gratis met de bus te reizen.

Dat meldt het OV-bureau Groningen Drenthe, initiatiefnemer van de actie.

Vooral op het traject Emmen-Groningen wordt gebruik gemaakt van de actie en is het volgens een woordvoerder 'heel erg druk'. Daar zijn extra bussen ingezet.

"Er rijden vandaag sowieso acht bussen per uur en daar worden nog weer extra bussen aan toegevoegd", meldt de woordvoerder.

Kennis maken
Met de actie wil het OV-bureau mensen kennis laten maken met de bus. "We hebben gekozen voor de herfstvakantie omdat de bussen dan over het algemeen wat leger zijn, omdat er geen scholieren en ook een deel van de forenzen dan niet reist. Dat is wat praktischer."Evaluatie
"Ik denk dat het merendeel van de passagiers positief is over de actie", zegt de woordvoerder. "Maar we gaan deze dag wel goed evalueren. Want je stelt bijvoorbeeld ook mensen met een abonnement teleur, omdat ineens iedereen gratis kan reizen."

Mensen kunnen de hele dag nog gratis reizen met de bussen van Qbuzz in Drenthe en Groningen. In augustus werd ook nog een soortgelijke actie gehouden. Of en wanneer mensen opnieuw gratis met de bus kunnen, is nog niet besloten.
Meer over dit onderwerp:
Ov-Bureau Qbuzz bus gratis Emmen gemeente Emmen
Deel dit artikel: