Plannen stationsgebied Coevorden vallen goed bij reizigers

COEVORDEN - Reizigers op het station van Coevorden reageren opvallend positief op de plannen van de gemeente om het gebied de komende jaren een facelift te geven.
Coevorden wil 15 miljoen euro investeren. Dat geld komt grotendeels uit het RSP, een pot geld die voor het Noorden beschikbaar kwam nadat de snelle spoorverbinding met de Randstad niet doorging. Zelf heeft Coevorden 7 miljoen euro opzijgezet voor het project.

"Er komt meer groen, een andere indeling van het Stationsplein en er komt een tunnel onder de sporen door voor voetgangers", aldus wethouder Jeroen Huizing.

Fietsenstalling
Reizigers op het station juichen de plannen toe. "Het zal de veiligheid in het gebied zeker ten goede komen", zegt een opa die met zijn kleinkind net uit de trein stapt.

Een andere vrouw is ook positief. "Ik ben er zeker blij mee. Maar ik hoop dat ze ook de fietsenstalling uitbreiden. Die is te krap. Als je wat later bent, dan staat het bomvol."

Bussen
Het gaat nog wel even duren voordat het gebied echt op de schop gaat. Zo wordt er nog gekeken of er bij de huidige plannen nog wel genoeg ruimte is voor de bussen. Daar is een proef mee gedaan op het TT Circuit en daaruit kwamen geen grote belemmeringen naar voren.

Begin 2018 kunnen de werkzaamheden beginnen, eind 2019 moet het stationsgebied er weer piekfijn uitzien.
Deel dit artikel: