Voorwaardelijke celstraf voor 'losgeslagen dief'

ASSEN/ERICA - Een 21-jarige oud-inwoner van Erica is voor vernieling, bedreiging en diefstal door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

De man verblijft op dit moment in een kliniek in het Gelderse Warnsveld. Hij werd in juli nog veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor bedreiging met een pistool en autoinbraken.

Camera ziet dief
De officier van justitie had twintig dagen celstraf geëist voor onder meer een diefstal van een auto. Dit achtte de rechter niet bewezen. Wel stal de man op 20 maart bij een garagebedrijf in Klazienaveen een accu uit een auto.

De eigenaar zag de diefstal via camerabeelden. Een werknemer rende achter de dief aan. Dit bleek de 21-jarige man te zijn, die op zijn beurt zijn achtervolger bedreigde met een mes. De politie werd gebeld.

Politiecel vervuild
In de politiecel in Emmen vernielde de accudief alles wat in de cel voorhanden was. Volgens de rechter had de man zich in de ophoudkamer als een 'losgeslagen man' gedragen en de cel opzettelijk vervuild.

De man is door harddrugsgebruik zwakbegaafd geworden, zei zijn raadsman. "Hij zat toen in een vreselijke periode in zijn leven." De 21-jarige verkeerde in die periode vrijwel voortdurend onder invloed van ghb en speed.
Deel dit artikel: